Склад кафедри готельно-ресторанного бізнесу
Академічний розвиток
Викладає навчальні дисципліни:
- Організація ресторанного господарства;
- Організація барної справи;
- Кейтеринг;
- Управління якістю продукції та послуг на підприємствах індустрії гостинності.
Освіта:
- Львівська державна академія ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького;
- Харківський державний університет харчування і торгівлі.
Етапи роботи в Університеті:
- 2019-2020 рр. – професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу
- 2020 р. – по теперішній час – завідувач кафедри, професор.
Наукова діяльність:
Керівник наукової теми кафедри готельно-ресторанного бізнесу: Концептуальні засади розвитку індустрії гостинності в сучасних умовах
0122U001120 затвердженої 06-02-2022
Голова організаційного комітету: Міжнародної науково-практичної конференції на тему: “Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності”; Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів “Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика”
тема дисертації: “Функціональний стан і продуктивність молодняку волинської та поліської м’ясних порід залежно від типу вищої нервової діяльності”
напрямки наукових досліджень: Актуальні проблеми створення продуктів оздоровчого харчування, удосконалення технологій та розробка продуктів харчування з підвищеною поживною цінністю шляхом розробки науково обґрунтованих раціональних методів, зокрема технологічних параметрів, температурних режимів та методів контролювання якості. Використання нових джерел сировини існуючої бази та розширення асортименту ресторанної продукції спеціального призначення.
Підготувала 2 кандидатів технічних наук зі спеціальності: 05.18.16 – Технологія харчової продукції “Удосконалення технології м’ясних посічених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини” (Маслійчук О.Б.) та 05.18.04 – Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів “Удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням сочевиці та пряно-ароматичних рослин”(Сімонова І.І.)
Науковий керівник аспірантів (докторів філософії):
- Боратинський О.В. тема дисертації: “Регіональні особливості організації етнічно-гастрономічного туризму в контексті автентичної кухні” спеціальність 242 “Туризм”;
- Фик Б.О. тема дисертації: “Інноваційні підходи закладів ресторанного господарства м Львова у популяризації страв кухні Галичини” спеціальність 241 “Готельно-ресторанна справа”;
- Млинко О.Ю. “Нутриціологічна корекція, якість та безпечність організації лікувального харчування у закладах охорони здоров’я” 241 “Готельно-ресторанна справа”;
- Гілецький І.Г. “Удосконалення технологій та безпеки харчових продуктів шляхом використання отриманої ферментної сировини із хрону звичайного” 241 “Готельно-ресторанна справа”;
- Левків Н.В. “Удосконалення систем вхідного та вихідного контролю сировини у закладах ресторанної господарства за допомогою експрес-методів” спеціальність 241 “Готельно-ресторанна справа”.
Автор близько 500 праць, у тому числі:
- 1 навчальний посібник “Організація ресторанного господарства”, 2 навчальних підручників “Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю : підручник / БальПрилипко Л. В., Слободянюк Н. М., Поліщук Г. Є., Паска М. З., Бурак В. Є. – Київ : Компринт, 2017. – 573 с. ;
- Bal-Prylypko, L. V., Slobodianiuk, N. M., Polishchuk, G. Y., Paska, M. Z., Burak, V. Y. 2017. Standardization, metrology 2017. – 573 р.;
- 2 навчально методичних посібників із грифом МОН України “Технологія маргаринів та промислових жирів”, “Технологія тваринних жирів”;
- 2 навчальних посібників з грифом МАП України;
- 12 деклараційних патентів на винахід;
- 4 технічних умов;
- 2 монографій (одна із них – закордонна).
Участь у роботі редакційних колегій спеціалізованих журналів, наукових збірників тощо:
Редакція | Acta Academiae Beregsasiensis: Geographica et Recreatio
Назва журналу: Acta Academiae Beregsasiensis: Geographica et Recreatio (Записки Берегівської наукової спільноти: Географія та рекреація)
Член редакції журналу “Технологічний аудит та резерви виробництва” Детальніше
Управління бізнес-процесами підприємств у контексті індустрії 4.0: матеріали ХІІ-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М.Г. Чумаченка Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Економіко-соціальні відносини в галузі фізичної культури та сфері обслуговування: Міжнар. наук.-практ. конф.
Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика : зб. тез доп. Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених з міжнародною участю
Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : Міжнар. наук.-практ. конф.
Членство у Центрі українсько-європейського наукового співробітництва Детальніше
Розробник Стандарту вищої освіти за спеціальністю 181 “Харчові технології” для першого (бакалаврського) рівня.
другого (магістерського) рівня.
третього (доктор філософії) вищої освіти рівня.
Член підкомісії зі спеціальності 181 “Харчові технології” Науково-методичної комісії № 9 з будівництва та технології сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України.
Член Наукової ради МОН України, секція № 24 “Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології”
Член Громадської організації “Ресторанна Гільдія” від 08.07.2020 згідно наказу №12/2020, Внутрішній Аудитор з харчової безпеки у закладах ресторанного господарства, Сертифікат № А002020070212, Свідоцтво про підвищення
Керівниця напрямку «Технології та інновації в HoReCa» в Школі Гостинності «Horeca School»
Дегустатор Favorite Food & Drinks
Відзнаки та нагороди:
Грамота Верховної Ради України “За заслуги перед Українським народом”
Нагорода Святого Володимира 2021
Орден Ярослава Мудрого (2020 р.),
Подяка Міністерства освіти і науки України Пасці Марії Зіновіївні (2021 р.),
Диплом Лауреата Регіонального рейтингу «ТОП-100 успішних жінок Львівщини» (2021 р.),
Орден Науковець року (2020 р.),
Диплом лауреата І премії «Краще видання року» Академії Наук Вищої Освіти України (2019 р.),
Подяка Міської ради м. Львова (2017 р.),
Почесна грамота Львівської обласної державної адміністрації (2015 р.),
Почесна грамота Департаменту агропромислового розвитку ЛОДА (2014р.),
Подяка Міністерства аграрної політики та продовольства України ДУ «Навчально-методичний центр «Агроосвіта» (2014 р.),
Почесна Грамота Міністерства аграрної політики України (2008 р.),
Грамота Управління агропромислового розвитку ЛОДА (2007 р.),
Публікації в Scopus i Web of Science
E-mail: maria_pas@ldufk.edu.ua
E-mail: maria_pas@ukr.net
Викладає навчальні дисципліни:
- Аналіз діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу;
- Управління проектами у готельно-ресторанному бізнесі;
- Конкурентоспроможність закладів індустрії гостинності;
- Інновації індустрії гостинності регіону;
- Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу.
Освіта:
- Львівський економічний бізнес-коледж, спеціальність «Харчова технологія та інженерія»;
- Львівський національний університет імені Івана Франка, спеціальність «Економіка і підприємництво»;
- інститут вищої релігійної культури при Люблінському католицькому університеті (Республіка Польща), напрям підготовки «Теологія, богослов’я».
Етапи роботи в Університеті:
- 2019 р. –по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК.
Наукова діяльність:
тема кандидатської дисертації: Трансформація трудової діяльності в умовах розвитку економіки знань;
напрямки наукових досліджень: Дослідження напрямів менеджменту персоналу, тайм-менеджменту, стратегічного управління підприємствами індустрії гостинності; формування маркетингової діяльності та корпоративної культури у закладах індустрії гостинності.
Науковий керівник аспірантів (докторів філософії):
- Тихоновський М.Ю. “Формування сучасної маркетингової стратегії
підприємств сфери гостинності” спеціальність 242 “Туризм”; - Кобрин А.Г. “Інноваційні підходи в системі управління персоналом у закладах індустрії гостинності” спеціальність 242 “Туризм”;
- Клос Р.О. “Стратегічні напрями розвитку закладів індустрії гостинності в умовах кризи” спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа.
Автор понад 100 науково-методичних праць (з них публікацій у фахових виданнях України, міжнародних виданнях (SCOPUS, Web of science), одноосібної монографії, 4 монографій у співавторстві, словника термінів і понять, підручника у співавторстві, наукових тез, навчально-методичних розробок.
Публікації в Scopus i Web of Science
E-mail: ulyna1@ukr.net
Академічний розвиток
Викладає навчальні дисципліни:
- Устаткування закладів ресторанного господарства;
- Технологія продукції ресторанного господарства;
- Основи кулінарної майстерності;
- Технологія продуктів функціонального харчування.
Освіта:
- Національний університет харчових технологій.
Етапи роботи в Університеті:
- 2018 р. – по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу.
Наукова діяльність:
тема кандидатської дисертації: Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням шроту насіння льону;
напрямки наукових досліджень: Розроблення технології харчових продуктів, що сприяють підвищенню захисних функцій організму;
Автор близько 60 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі 2 навчальних посібників «Технологія продукції ресторанного господарства» та «Устаткування закладів ресторанного господарства»; двох патентів на корисну модель, розробник 3 рецептур на хлібобулочні вироби.
Стаж педагогічної роботи у Вищих навчальних закладах освіти 10 років.
Відзнаки і нагороди:
Грамота Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського (2024 р.),
Подяка управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації (2024 р.),
GOLD MEDAL інтернаціональної Кулінарної Олімпіади «IKA Culinary Olympics», м. Штутгарт (Німеччина);
GRAND PRIX ІІІ Чемпіонату Європи з кондитерського мистецтва у Арт-класі в номінації «Композиції квітів з цукру» (2023 р.),
Три золоті медалі ІІІ Чемпіонату Європи з кондитерського мистецтва у Арт-класі в номінації «Композиції квітів з цукру» (2023 р.),
GRANDPRIX ІІ Чемпіонату Європи з кондитерського мистецтва у Арт-класі в номінації «Композиції квітів з цукру» (2020 р.),
Дві золоті медалі ІІ Чемпіонату Європи з кондитерського мистецтва у Арт-класі в номінації «Композиції квітів з цукру» (2020 р.),
Срібна медаль ІІ Чемпіонату Європи з кондитерського мистецтва у Арт-класі в номінації «Композиції квітів з цукру» (2020 р.),
Подяка Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського (2019 р.),
Почесна грамота департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації (2015 р.),
Подяка оргкомітету V Міжнародної науково-технічної конференції «Новітні науково-технічні рішення в харчовій промисловості» (2015 р.),
Почесна грамота департаменту агропромислового розвитку ЛОДА (2013 р.),
Срібна медаль Міжнародний конкурс з кулінарного мистецтва і сервісу у номінації «Карвінг з овочів та фруктів» (2012 р.),
Срібна медаль Міжнародний конкурс з кулінарного мистецтва і сервісу у номінації «Карвінг з овочів та фруктів» (2011 р.).
Публікації в Scopus i Web of Science
Email: orisyaiz@ukr.net
Академічний розвиток
Викладає навчальні дисципліни:
- Основи нутриціології;
- Основи наукових досліджень;
- Оздоровче харчування;
- Крафтові технології.
Освіта:
- Київський технологічний інститут харчової промисловості, спеціальність технологія хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв, інженер технолог.
Етапи роботи в Університеті:
- 2021 р. – по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК.
Наукова діяльність:
тема кандидатської дисертації: Удосконалення технології бубличних виробів підвищеної біологічної цінності.
напрямки наукових досліджень: Розроблення удосконалених технологій харчової продукції збагаченої харчовими нутрієнтами. Освоєння сучасних інновації нутріціології.
Науковий керівник аспірантів (докторів філософії):
- Калник О.А. “Інноваційний розвиток гостинності у сфері безпечності та якості продукції закладів ресторанного господарства” спеціальність 241 “Готельно-ресторанна справа”;
- Німець А.С. “Інноваційний розвиток нових форматів концептуальних закладів ресторанного господарства із використанням локальної сировини для автентичної кухні” 241 “Готельно-ресторанна справа”
Досвід роботи у Вищих навчальних закладах освіти 27 роки.
За період науково-педагогічної діяльності є співавтором 4-х навчальних посібників. Автор понад 85 наукових статей у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection; наукових тез, навчально-методичних розробок.
Публікації в Scopus i Web of Science
Email: n.z.lviv@gmail.com
Академічний розвиток
- Основи підприємницької діяльності;
- Інвестування та ціноутворення у ГРБ.
Освіта:
- Львівський державний університет імені Івана Франка, факультет прикладної математики і механіки, (спеціальність «математик»), 1979 р.;
- Львівський політехнічний інститут (спеціальністю «інженер-економіст»), 1993 р.
- 2017 р. – по теперішній час – доцент кафедри економіки та менеджменту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.
Наукова діяльність:
тема дисертації: Стратегічні та оперативні плани у структурі методів менеджменту на підприємстві.
напрямки наукових досліджень: Управління фінансовими потоками Львівської області, програмні комплекси, що входять до комплексної програми інформаційно-фінансового обслуговування населення міста (регіону), соціальна карта жителя, специфіка впровадження та використання скорингових систем у банках України, автоматизовані системи обліку і контролю товарно-матеріальних цінностей на основі штрих-кодових технологій.
Відзнаки та нагороди: Орден «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесна грамота Верховної Ради України за заслуги перед українським народом, медаль «20 років незалежності України», Смарагдовий орден за заслуги в галузі спорту.
Автор понад 150 науково-методичних робіт, 4 монографій та 4 підручників.
Публікації в Scopus i Web of Science
Академічний розвиток
Викладає навчальні дисципліни:
- Основи індустрії гостинності;
- Організація ресторанного господарства;
- Вступ до фаху (навчально-ознайомча практика);
- Навчально-організаційна практика;
- Виробнича практика;
- Переддипломна практика.
Освіта:
- Київський технологічний інститут харчової промисловості, спеціальність технологія хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв, інженер-технолог.
Етапи роботи в Університеті:
- 2023 р. – по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського
Наукова діяльність:
тема кандидатської дисертації: Удосконалення безопарного способу приготування тіста для виробництва хлібобулочних виробів
напрямки наукових досліджень: Розроблення удосконаленого способу приготування тіста з метою його прискорення та забезпечення якості виробів. Дослідження якості і технологічні властивості пресованих дріжджів торгових марок, що виробляються в Україні.
Науковий керівник аспірантів (докторів філософії):
- Найда О.І. “Удосконалення технології та розширення асортименту низькокалорійних соусів функціонального призначення у закладах ресторанного господарства” спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа;
- Чирка В.І. “Удосконалення технології та розширення асортименту м’ясних страв у закладах ресторанного господарства на основі використання пряно-ароматичної сировини” спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа
Досвід роботи у Вищих навчальних закладах освіти 19 рік.
За період науково-педагогічної діяльності є співавтором монографії «Інноваційні технології дієтичних та оздоровчих хлібобулочних виробів». Автор понад 45 наукових статей у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, наукових тез, навчально-методичних розробок.
Відзнаки, нагороди:
Грамота Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського (2024 р.),
Подяка управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації (2024 р.)
Публікації в Scopus i Web of Science
E-mail: teslyao@i.ua
Академічний розвиток
Викладає навчальні дисципліни:
- Товарознавство;
- Етнічні особливості гостинності;
- Організація готельного господарства;
- Кейтеринг;
- Переддипломна практика.
Освіта:
- Львівська державна академія ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького.
Етапи роботи в Університеті:
- 2024 р. – по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського
Наукова діяльність:
тема кандидатської дисертації: Ветеринарно-санітарна експертиза свинини, виробленої в умовах дефіциту заліза та його корекції.
напрямки наукових досліджень: товарознавчі якості харчових продуктів, ідентифікація та склад харчових продуктів.
Стаж роботи у ЗВО 14 років.
Автор понад 60 науково-методичних праць ( з них публікацій у фахових виданнях України, міжнародних виданнях (SCOPUS, Web of science), підручника у співавторстві, наукових тез, навчально-методичні розробки, 5 деклараційних патентів на корисну модель.
Публікації в Scopus і Web of Science
Академічний розвиток
Викладає навчальні дисципліни:
- Основи дизайну та інженерної графіки;
- Інженерне обладнання будівель та громадське будівництво;
- Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства;
- Організація готельного господарства.
Етапи роботи в Університеті:
- 2017-2020 рр. – викладач кафедри економіки, менеджменту та готельно-ресторанного бізнесу та кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК за сумісництвом;
- 2020 р. – викладач кафедри Готельно-ресторанного бізнесу.
Наукова діяльність:
тема кандидатської дисертації: Регіональні особливості організації етнічно-гастрономічного туризму в контексті автентичної кухні” спеціальність 242 “Туризм”, науковий керівник, завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Паска М.З.
напрямки наукових досліджень: Вдосконалення конструктивних елементів підвісних линвових установок для транспортування деревини та оптимізування їх застосування; харчові технології; сучасні методики освоєння дисциплін технічних напрямів студентами готельно-ресторанного бізнесу.
Автор понад 30 наукових і навчально-методичних праць, серед них наукові статті, деклараційний патент на винахід, 2 деклараційні патенти на корисну модель, 2 патенти на корисну модель.
Публікації в Scopus i Web of Science
E-mail: grb@ldufk.edu.ua
Академічний розвиток
Викладає навчальні дисципліни:
- Нутриціологія (практичний курс);
- Організація роботи сомельє (практичний курс);
- Вступ до фаху (навчально-ознайомча практика);
- Навчально-організаційна практика.
Освіта:
- Львівський національний університет імені Данила Галицького
Етапи роботи в Університеті:
- 2024 р. – по теперішній час – викладач кафедри готельно ресторанного бізнесу
Наукова діяльність:
тема кандидатської дисертації: Удосконалення лікувального харчування у закладах охорони здоров’я
напрямки наукових досліджень: Удосконалення лікувального харчування у закладах охорони здоров’я
Публікації в Scopus i Web of Science
E-mail: grb@ldufk.edu.ua