КАФЕДРА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ
ПОДІЇ ТА НОВИНИ КАФЕДРИ
Різдвяні робочі зустрічі: обговорення, презентації, плани, рекомендації та нагородження (Фото)
Гостинність кожного, хто докладає зусилля для нашої перемоги та світлого...
Читати новинуУ ЛДУФК відбулося засідання Ради стейкхолдерів «Актуальні питання реалізації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»
У Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського (вул....
Читати новинуЗасідання Ради стейкхолдерів «Актуальні питання реалізації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»
У Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського (вул....
Читати новинуМіжнародна зустріч-презентація в Університеті Грінвіча у Лондоні (Фото)
У рамках академічної мобільності організованою завідувачкою кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського...
Читати новинуІСТОРІЯ КАФЕДРИ
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу була створена 31 серпня 2018 року у структурі факультету туризму університету для забезпечення фахової підготовки бакалаврів спеціальності “Готельно-ресторанна справа”, яка була започаткована у 2016 році на кафедрі економіки, менеджменту та готельно-ресторанного бізнесу. Із 2020 року на базі кафедри розпочинається і підготовка магістрів з готельно-ресторанної справи.
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу – це 8 кваліфікованих викладачів (у тому числі 2 – доктори наук, професори; 3 – кандидати наук, доценти), що забезпечують викладання понад 20 навчальних дисциплін. Викладачі кафедри керують навчальними та виробничими практиками, дисертаційними та магістерськими роботами, а також виконують обов’язки кураторів усіх груп спеціальності “Готельно-ресторанна справа”, дбаючи не лише про навчання студентів, а й про їх цікаве та змістовне дозвілля.
Головне завдання кафедри – підвищення якості освіти з готельно-ресторанної справи на основі парадигми студентоцентрованого навчання, з урахуванням потреб ринку та актуальних тенденцій розвитку науки і технологій в індустрії гостинності.
Один із пріоритетних напрямів роботи кафедри готельно-ресторанного бізнесу – налагодження співпраці з підприємствами індустрії гостинності регіону щодо покращення практичної підготовки студентів, проведення спільних заходів та наукових досліджень. Відповідно до укладених угод, частина практичних занять з дисциплін кафедри проводиться на виробництві, зокрема, в належним чином обладнаних навчальних лабораторіях.
Під керівництвом викладачів кафедри студенти беруть участь у ІІ етапі Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт зі спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології», Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», готують статті у фахових виданнях та доповіді на конференціях. Уже два роки поспіль зусиллями кафедри організовується виїзна навчально-виробнича конференція для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у с. Гута Богородчанського району Івано-Франківської області. Матеріали науково-практичного семінару «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», що відбувався під час виїзної конференції у 2019 році опубліковані у вигляді електронного збірника.
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачами кафедри беруть активну участь в організації та проведенні міжнародних і всеукраїнських фестивалів індустрії гостинності, здобувають перемоги на міжнародних змаганнях з кулінарного мистецтва. Колектив кафедри відзначено подякою Львівської обласної ради (2018).
У 2019 році кафедра готельно-ресторанного бізнесу організувала захід до відзначення Дня бармена і ресторатора у ЛДУФК ім. І. Боберського, у якому взяли участь відомі фахівці індустрії гостинності Львова, учні шкіл міста, студенти та викладачі Університету. Під час заходу свою професійну майстерність у вигляді виставок робіт та майстер-класів також демонстрували студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа».
Викладачі кафедри готельно-рестораного бізнесу постійно підвищують свою кваліфікацію проходячи стажування у закладах вищої освіти України та зарубіжних країн, на підприємствах індустрії гостинності, беручи участь у міжнародних конкурсах, конференціях, публікуючи результати своїх досліджень у виданнях, що індексуються в Scopus та Web of Science, підтверджуючи рівень володіння іноземними мовами відповідними сертифікатами.
ДИСЦИПЛІНИ КАФЕДРИ
НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
Навчальні дисципліни | Спеціальність та освітня програма, для якої читається дисципліна | Силабус | Електронний навчальний курс | Робоча програма з дисципліни |
---|---|---|---|---|
Основи індустрії гостинності | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Товарознавство | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Основи нутриціології | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Вступ до фаху (навчально-ознайомча практика) | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Основи наукових досліджень | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Організація ресторанного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Основи кулінарної майстерності | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Основи дизайну та інженерна графіка | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Технологія продукції ресторанного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Організація готельного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Навчально-організаційна практика | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Інженерне обладнання будівель та громадське будівництво | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Устаткування закладів ресторанного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Організація барної справи | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Виробнича практика | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Кваліфікаційна (дипломна) робота | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Аналіз діяльності підприємства ГРБ | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Організація роботи сомельє | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Конкурентоспроможність закладів індустрії гостинності | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Інвестування та ціноутворення в готельно-ресторанному бізнесі | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Управління якістю продукції та послуг на підприємствах індустрії гостинності | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Переддипломна практика | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Статистика | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Кейтеринг | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
Світовий ринок готельно-ресторанних послуг | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» |