Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

LDUFK_New_Logo
Львівський державний
університет
фізичної культури
імені Івана Боберського
kaf-hotel-logo

КАФЕДРА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ

вул. Костюшка, 11, м. Львів, каб. 122

(головний корпус ЛДУФК)

+38 (032) 255-41-32

grb@ldufk.edu.ua

Вступ 2024

▶ ПОДІЇ ТА НОВИНИ КАФЕДРИ

У ЛДУФК відбулося засідання Ради стейкхолдерів «Актуальні питання реалізації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

admin1

У Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського (вул....

Читати новину

Засідання Ради стейкхолдерів «Актуальні питання реалізації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

admin1

У Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського (вул....

Читати новину

▶ ІСТОРІЯ КАФЕДРИ

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу була створена 31 серпня 2018 року у структурі факультету туризму університету для забезпечення фахової підготовки бакалаврів спеціальності “Готельно-ресторанна справа”, яка була започаткована у 2016 році на кафедрі економіки, менеджменту та готельно-ресторанного бізнесу. Із 2020 року на базі кафедри розпочинається і підготовка магістрів з готельно-ресторанної справи.

Розгорнути більше

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу – це 8 кваліфікованих викладачів (у тому числі 2 – доктори наук, професори; 3 – кандидати наук, доценти), що забезпечують викладання понад 20 навчальних дисциплін. Викладачі кафедри керують навчальними та виробничими практиками, дисертаційними та магістерськими роботами, а також виконують обов’язки кураторів усіх груп спеціальності “Готельно-ресторанна справа”, дбаючи не лише про навчання студентів, а й про їх цікаве та змістовне дозвілля.

Головне завдання кафедри – підвищення якості освіти з готельно-ресторанної справи на основі парадигми студентоцентрованого навчання, з урахуванням потреб ринку та актуальних тенденцій розвитку науки і технологій в індустрії гостинності.

Один із пріоритетних напрямів роботи кафедри готельно-ресторанного бізнесу – налагодження співпраці з підприємствами індустрії гостинності регіону щодо покращення практичної підготовки студентів, проведення спільних заходів та наукових досліджень. Відповідно до укладених угод, частина практичних занять з дисциплін кафедри проводиться на виробництві, зокрема, в належним чином обладнаних навчальних лабораторіях.

Під керівництвом викладачів кафедри студенти беруть участь у ІІ етапі Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт зі спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології», Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», готують статті у фахових виданнях та доповіді на конференціях. Уже два роки поспіль зусиллями кафедри організовується виїзна навчально-виробнича конференція для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у с. Гута Богородчанського району Івано-Франківської області. Матеріали науково-практичного семінару «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», що відбувався під час виїзної конференції у 2019 році опубліковані у вигляді електронного збірника.

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачами кафедри беруть активну участь в організації та проведенні міжнародних і всеукраїнських фестивалів індустрії гостинності, здобувають перемоги на міжнародних змаганнях з кулінарного мистецтва. Колектив кафедри відзначено подякою Львівської обласної ради (2018).

У 2019 році кафедра готельно-ресторанного бізнесу організувала захід до відзначення Дня бармена і ресторатора у ЛДУФК ім. І. Боберського, у якому взяли участь відомі фахівці індустрії гостинності Львова, учні шкіл міста, студенти та викладачі Університету. Під час заходу свою професійну майстерність у вигляді виставок робіт та майстер-класів також демонстрували студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Викладачі кафедри готельно-рестораного бізнесу постійно підвищують свою кваліфікацію проходячи стажування у закладах вищої освіти України та зарубіжних країн, на підприємствах індустрії гостинності, беручи участь у міжнародних конкурсах, конференціях, публікуючи результати своїх досліджень у виданнях, що індексуються в Scopus та Web of Science, підтверджуючи рівень володіння іноземними мовами відповідними сертифікатами.

▶ ДИСЦИПЛІНИ КАФЕДРИ

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Навчальні дисципліниСпеціальність та освітня програма,
для якої читається дисципліна
СилабусЕлектронний
навчальний курс
Робоча програма
з дисципліни
Основи індустрії гостинності 241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Товарознавство241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Основи нутриціології241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Вступ до фаху
(навчально-ознайомча практика)
241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Основи наукових досліджень241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Організація ресторанного господарства241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Основи кулінарної майстерності241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Основи дизайну та інженерна графіка241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Технологія продукції ресторанного господарства241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Організація готельного господарства241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Навчально-організаційна практика241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Інженерне обладнання будівель
та громадське будівництво
241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Устаткування закладів ресторанного господарства241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Організація барної справи241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Виробнича практика241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Кваліфікаційна (дипломна) робота241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Аналіз діяльності підприємства ГРБ241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Проектування об’єктів
готельно-ресторанного господарства
241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Організація роботи сомельє241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Конкурентоспроможність закладів
індустрії гостинності
241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Інвестування та ціноутворення
в готельно-ресторанному бізнесі
241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Управління якістю продукції
та послуг на підприємствах індустрії гостинності
241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Переддипломна практика241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Статистика241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Кейтеринг241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Світовий ринок
готельно-ресторанних послуг
241 ОПП
«Готельно-ресторанна справа»
Прокрутка до верху