Для студентів 1 курсу спеціальності J2 відбулося практичне заняття з дисципліни «Товарознавство» на базі лабораторії «Готельно-ресторанного бізнесу». Відповідальний викладач – доцент Мар’яна Хромова.
Під час заняття студенти мали можливість наочно ознайомитись з особливостями товарознавчої експертизи овочів і фруктів. Вони самостійно проводили оцінювання якості продукції за органолептичними показниками.
Дегустаційні зразки були як локального виробництва (частину з них студенти виростили самостійно), так і екзотичного походження – придбані у супермаркетах.
У рамках заняття було оцінено:
- свіжі коренеплоди та бульбоплоди;
- зелень, томати, огірки;
- баштанні культури;
- тропічні фрукти, ягоди та гриби.
Найбільше зацікавлення викликала дегустація артишоку, а також обговорення стандартної номенклатури згідно з чинними нормативними документами. Зокрема, було з’ясовано, що тропічні фрукти не поділяються на категорії якості, що стало несподіваним відкриттям для багатьох учасників.
Отримані знання студенти зможуть застосовувати на практиці, зокрема, при купівлі овочів і фруктів для здорового харчування, що є важливою складовою їхньої професійної підготовки.
Запрошуємо приєднатись до офіційних сторінок нашого Університету в соціальних мережах!