Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

Навчальне заняття – гостинно приймає ресторан «Бернардин»!

24 вересня студенти другого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та студенти другого курсу спеціальності 242 «Туризм та рекреація» і викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу: доцент Ольга Тесля та викладач Юлія Писко, за сприяння завідувачки кафедри ГРБ, професорки Марії Паски, відповідно до робочої програми провели практичне заняття в серці Львова – ресторані «Бернардин» (пл. Соборна, 17). 

Студенти ознайомилися з викликами, які виникають в ході втілення в життя ідеї відкриття ресторану, адже в цьому закладі кожен куточок наповнений змістом і сенсом. В історичній частині міста Львова на площі Соборній знаходиться костел і монастир ченців Бернардинів. Комплекс Бернардинського монастиря з прилеглими фортифікаційними будівлями монастиря, дзвіницею, пам’ятною колоною і ротондою над колодязем у подвір’і, без сумніву можна назвати одним з найдавніших храмових споруд Львова. Монастир бернардинів у Львові – це збережена у майже незміненому вигляді монастирська споруда. Історія монастиря та церкви Св.Андрія розпочинається з ХV століття. Згадка про перший дерев’яний монастир датується 1460 роком. З унікальним краєвидом на історичну споруду розташований ресторан – колоритний інтерʼєр, картини молодих художників, вишукані страви української та европейської кухні. Директор закладу п. Олександр розповів про ідею заснування ресторану і наголосив, що в даному випадку ресторан був створений під шеф-повара, а далі розвиток концепції закладу в стилі сучасної класики. Відновлення і реконструкція, створення нових і пошук унікальних екземплярів – безліч тонкощів, поєднаних в дизайні інтерʼєру закладу. Ресторан має глибоку історію, адже його попередником є готельно-відпочинковий комплекс «Вежа Ведмежа» у с. Волосянка. Частину продуктів доставляють саме з Карпат, зокрема гриби, ягоди і форель, яку вирощують у власному господарстві.  

Ресторан є майданчиком для експозицій, позаяк тут збираються митці і творчі люди. Студентам було продемонстровано окремі тонкощі та авторський підхід до організації простору. Окрема увага приділена деталям, які створюють затишку атмосферу і водночас відчуття неповторності – від сучасних екземплярів і до тих, яким вже кілька століть.  

Студенти мали можливість оцінити якість і вишуканість закладу, який водночас є демократичним і відкритим для кожного відвідувача.  

Щиро вдячні директору ресторану «Бернардин» та власникам за тісну співпрацю» 


Запрошуємо приєднатись до офіційних сторінок нашого Університету в соціальних мережах!

Instagram | Facebook | Telegram | TikTok | YouTube | Twitch

Прокрутка до верху