КАФЕДРА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ
ПОДІЇ ТА НОВИНИ КАФЕДРИ
Всеукраїнський фаховий семінар із забезпечення якості вищої освіти в галузі туризму, готельно-ресторанної справи та менеджменту
16 жовтня 2025 року в Державному торговельно-економічному університеті відбувся Всеукраїнський...
Читати новинуОСВІТНЯ КОМПОНЕНТА «ТОВАРОЗНАВСТВО»: ПРАКТИЧНИЙ КЕЙС
Для студентів 1 курсу спеціальності J2 відбулося практичне заняття з...
Читати новинуVILLEROY & BOCH – ПРАКТИЧНИЙ КЕЙС У РЕСТОРАНІ
Згідно робочої програми дисципліни «Організація ресторанного господарства», студенти другого курсу...
Читати новинуКУЛІНАРНИЙ ЗАХІД «ПОРУЧ АЗОВ»
Студенти та викладачі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського відвідали...
Читати новину
ІСТОРІЯ КАФЕДРИ
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу була створена 31 серпня 2018 року у структурі факультету туризму університету для забезпечення фахової підготовки бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», яка була започаткована у 2016 році на кафедрі економіки, менеджменту та готельно-ресторанного бізнесу. Із 2020 року на базі кафедри розпочинається і підготовка магістрів з готельно-ресторанної справи.
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу – це 8 кваліфікованих викладачів (у тому числі 2 – доктори наук, професори; 3 – кандидати наук, доценти), що забезпечують викладання понад 20 навчальних дисциплін. Викладачі кафедри керують навчальними та виробничими практиками, дисертаційними та магістерськими роботами, а також виконують обов’язки кураторів усіх груп спеціальності “Готельно-ресторанна справа”, дбаючи не лише про навчання студентів, а й про їх цікаве та змістовне дозвілля.
Головне завдання кафедри – підвищення якості освіти з готельно-ресторанної справи на основі парадигми студентоцентрованого навчання, з урахуванням потреб ринку та актуальних тенденцій розвитку науки і технологій в індустрії гостинності.
Один із пріоритетних напрямів роботи кафедри готельно-ресторанного бізнесу – налагодження співпраці з підприємствами індустрії гостинності регіону щодо покращення практичної підготовки студентів, проведення спільних заходів та наукових досліджень. Відповідно до укладених угод, частина практичних занять з дисциплін кафедри проводиться на виробництві, зокрема, в належним чином обладнаних навчальних лабораторіях.
Під керівництвом викладачів кафедри студенти беруть участь у ІІ етапі Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт зі спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології», Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа», готують статті у фахових виданнях та доповіді на конференціях. Уже два роки поспіль зусиллями кафедри організовується виїзна навчально-виробнича конференція для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у с. Гута Богородчанського району Івано-Франківської області. Матеріали науково-практичного семінару «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», що відбувався під час виїзної конференції у 2019 році опубліковані у вигляді електронного збірника.
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачами кафедри беруть активну участь в організації та проведенні міжнародних і всеукраїнських фестивалів індустрії гостинності, здобувають перемоги на міжнародних змаганнях з кулінарного мистецтва. Колектив кафедри відзначено подякою Львівської обласної ради (2018).
У 2019 році кафедра готельно-ресторанного бізнесу організувала захід до відзначення Дня бармена і ресторатора у ЛДУФК ім. І. Боберського, у якому взяли участь відомі фахівці індустрії гостинності Львова, учні шкіл міста, студенти та викладачі Університету. Під час заходу свою професійну майстерність у вигляді виставок робіт та майстер-класів також демонстрували студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа».
Викладачі кафедри готельно-рестораного бізнесу постійно підвищують свою кваліфікацію проходячи стажування у закладах вищої освіти України та зарубіжних країн, на підприємствах індустрії гостинності, беручи участь у міжнародних конкурсах, конференціях, публікуючи результати своїх досліджень у виданнях, що індексуються в Scopus та Web of Science, підтверджуючи рівень володіння іноземними мовами відповідними сертифікатами.
ДИСЦИПЛІНИ КАФЕДРИ
НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
| НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ | СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ТА ОСВІТНЯ ПРОГРАМА, ДЛЯ ЯКОЇ ЧИТАЄТЬСЯ ДИСЦИПЛІНА | СИЛАБУС | ЕЛЕКТРОННИЙ НАВЧАЛЬНИЙ КУРС | РОБОЧА ПРОГРАМА З ДИСЦИПЛІНИ |
|---|---|---|---|---|
| Основи індустрії гостинності | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Товарознавство | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Основи нутриціології | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Вступ до фаху (навчально-ознайомча практика) | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Основи наукових досліджень | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Організація ресторанного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Основи кулінарної майстерності | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Основи дизайну та інженерна графіка | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Технологія продукції ресторанного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Організація готельного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Навчально-організаційна практика | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Інженерне обладнання будівель та громадське будівництво | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Устаткування закладів ресторанного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Організація барної справи | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Виробнича практика | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Кваліфікаційна (дипломна) робота | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Аналіз діяльності підприємства ГРБ | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Організація роботи сомельє | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Конкурентоспроможність об’єктів індустрії гостинності | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Інвестування та ціноутворення в готельно-ресторанному бізнесі | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Управління якістю продукції та послуг на підприємствах індустрії гостинності | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Переддипломна практика | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Кейтеринг | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Світовий ринок готельно-ресторанних послуг | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» | |||
| Атестаційний іспит | 241 ОПП «Готельно-ресторанна справа» |